Alanya


Visa Alanya på en större karta

Väder prognos

 

Merhaba!

Alanya en gammal stad med fantastisk historia, otroliga bad, god mat, beläget på turkiska sydkusten där solen är uppe mer än 300 dagar per år.

Utsikt från borgen mot Alanya

Tag gärna en "dolmus" upp till den gamla borgen med sin ringmur, och njut av den magnifika utsikten och känn historiens vingslag... Tag chansen att handla något genuint hantverk från de gamla damerna på vägen ner till Alanya.

Taurus bergen en mäktig bergskedja ligger bakom dig, ända till slutet av maj kan man se snöklädda toppar när du badar eller shoppar i Alanya. 

Sevärdheter:

Capadokkien, Pamukkele, Side, Manavgat floden, Dimcay och Anamur med anor 400 år f.kr det finns mycket mer att se. Landet har en historia som är värt att uppleva. Besök gärna Istanbul om tid finns, det kan vi mer än gärna rekommendera. En fantastisk stad med ett underbart "kaos" och cirka 20 miljoner invånare...

Vad kan man göra:

Bada självklart, parasailing, dykning, vattenskoter, forsränning, bowling, go-kart och shoppa i mängder. Besök vattenlandet mitt i stan. Åk på jeep-safari. Dimcay en oas, med servering och bad i floden, Grottor finns det också. Åker man över vintern kan man hyra bil och åka skidor utför, räkna med restid om minst 3 timmar från Alanya. Skidorten heter Isparta.

Seapark Alanya med delfinarium ligger 20 km väster om Alanya.

Nytt inför 2012-2013: Golfintresserad, nu byggs och/eller projekteras det för minst 2 st Golfbanor i Alanya. En väster om staden i Avsallar tar cirka 20 min. med bil eller taxi. Den andra i Mamhutlar ligger öster om Alanya tar ungefär lika lång tid som till Avsallar. 

Vill du spela golf idag? Åk till Belek ligger cirka 90 km väster om Alanya. Många bra golfbanor, en del av högsta internationella klass...

Äta:

Prova det turkiska köket, utsökt matkultur. "Turistmenyer finns överallt". Här följer några förslag på restauranger; EV, Queens Garden, Elite, Taste, Palm & Olive och Vikingen för att nämna några...

"Smaklig måltid - Afiyet Olsun"

Uteliv:

Alla discon och nattklubbar ligger i hamnen här finns det nöjen för alla, prova gärna James Dean Bar, Janus och Crazy Horse.

Turkiet lite fakta:

Landyta lika stort som Sverige och Norge ihop. Drygt 74 miljoner människor. I Istanbul bor det mer än 20 miljoner människor. Medelåldern är cirka 29 år. Skolor och utbildningar är viktigt för den turkiska befolkningen.

Det finns omkring 80.000 djurarter i Turkiet, som jämförelse har hela EU 60.000 stycken.

En av världens snabbaste växande ekonomier topp 15 idag, 6.e största ekonomin i Europa och bland de 10 största och viktigaste marknaderna i världen. Medlem i G-20 länderna. BNP har haft en årlig tillväxt över 6% per år under åren 2004 till 2008. 2011 hade man en tillväxt som var näst störst i världen. Senare år har det skett vissa förändringar i Turkiet, som alla känner till. Det finns ingen anledning till ”oro” att åka till detta underbara land. Under senare delen av 2017 har ekonomin förbättrats mer än vad marknaden hade förväntat sig - positivt...

Europas största tillverkare av TV- och DVD apparater samt bussar. Näst största tillverkningslandet i Europa på kommersiella fordon. Världens tredje största producent av kakel, klinker och stål för att nämna något.

En av världens rikaste länder på förnyelsebar energi ex, geotermisk värme...

Investera och köpa fastigheter i Turkiet

Läs mer på sidan "Till Salu" eller på "Sparsam Skatt"

Flytta till Turkiet vad gäller? Tryck här ny sida öppnas...

"enjoy your stay"

mvh

Pia & Ulf

 

Välkomna till Olive City i Alanya.

Lägenheten ligger på turkiska solkusten där du badar, solar, shoppar och har kul året runt.

Antal soldagar per år är cirka 300-320 dagar.

Här finns vänliga och glada människor, som gärna visar upp Turkiet från sin bästa sida. Turkiska köket är ett av de tre främsta i världen, vilket har satt sin prägel på vår mat.

Koppla av och njut - ha en trevlig semester!

Vy över Alanya stad från borgen